

Bozal je oslavou tradičního mexického řemesla a surové krásy agáve. Tento výjimečný mezcal vzniká z pečlivě vybraných odrůd – často divoce rostoucích rostlin, které zrají 8 až 12 let v oblastech jako jsou Oaxaca nebo Guerrero. Po ruční sklizni se až 100kg piňas pomalu pečou v kuželovitých jámách vyložených kameny a zakrytých zeminou – tzv. palenques. Rozdrcené pomocí tahony, kamenného kola taženého oslem nebo koněm, procházejí spontánní fermentací bez přidaných kvasinek či cukru. Dvojitá destilace v měděných kotlích typu alambique přináší čistotu a charakter – jemnou sladkost, kouřové tóny a zemitou hloubku. Některé varianty mezcalu Bozal navíc zrají v sudech z dubového dřeva, čímž získávají další vrstvy komplexity. To vše je korunováno ručně vyráběnou keramickou lahví – každý kus je originál a ztělesňuje ducha mexické krajiny i poctivé práce.











